Teater i ny förpackning

Teater i ny förpackning

Ibland kan det vara bra att vända runt lite på saker och ting för att försöka frångå gamla inrutade mönster. Vi föreslår därför att ni inför eran nästa uppsättning letar er ut ur era existerande lokaler för att bjuda på ett inslag av både drama och fest i en och samma förpackning.

Vissa tillbakasträvare kanske tycker att teater i allmänhet och föreställningar av den sorten bör spelas upp på en scen som utformats för ändamålet. I vissa fall kan dumdristig stolthet spela in som en bidragande orsak till varför man så tjurskalligt väljer att klamra fast vid gamla traditioner. Ett faktum är dock att nästan allt här i världen ständigt befinner sig i någon form av progressiv utveckling, så även teater och att det som vågar vara annorlunda lockar.

Det vi är inne på är att man ibland måste våga bryta gamla mönster och prova på något nytt, om än bara vid ett fåtal enstaka tillfällen. Att förflytta sig från sin vanliga plattform och ut till en festlokal kan förutom en mera uppsluppen och avslappnad stämning hos besökarna, dessutom ge oanade ringar på vattnet. Människor som annars inte skulle närvara, kan mycket väl komma att bli frälsta av den nya företeelsen, vilket i slutändan kan komma att locka ett större antal besökare än vanligt, till er nästa, mer traditionella föreställning.

För teatergrupper i Stockholmsregionen (och här vet vi alla att det finns en hel del), kan vi rekommendera Telgias Salonger i Södertälje. De erbjuder på ett enkelt och bekvämt sätt en festlokal som erbjuder det lilla extra, med en fullt fungerande scen, något som såklart passar som handen i handsken för ändamålet. De är dessutom vana att hyra ut sin lokal på liknande sätt, då det är en av de inriktningar de valt i sin affärsidé.