Musikaler

Musikaler

Musikaler är en blandning av teater, musik och dans. Det sätts upp som stora spektakel på Broadway, men även i små produktioner på lokala teatrar.

Den moderna benämningen musikal har funnits sedan början på 1900-talet, den har alltid haft gemensamma drag med andra teaterformer som opera och dans, men i just musikalen är det ofta så att man lägger lika stor vikt vid musik, sång, dans och dialog.

Musikaler uppstod mycket tack vare personer som Gilbert och Sullivan, en brittiska musikduo som skapade flera operetter tillsammans mot slutet av 1800-talet. Deras verk har uppskattats av en bred publik genom tiderna och har även haft stor internationell succé. Mycket av de som duon gjorde användes senare som grund för strukturen av den moderna musikalen.

I USA och England är det väldigt vanligt att musikaler sätts upp av amatörgrupper och skolelever, i lokaler som kyrkor, skolor, och liknande platser. Idag har musikaler spridit sig till över alla delar av världen, och är en välkänd form av underhållning som älskas av miljontals människor.

Det har även blivit populärt med musikalresor, där man genom en tjänst som gomusiktravel.se, kan boka inte bara biljetter till de stora showerna i både London och New York, utan även boka flyg och hotell i samma veva. När man bokar långt framöver går det inte alltid att vara förberedd på allt som kan hända mellan bokningen och resedatumet, därför har du även möjlighet att förändra eller uppgradera till hotell- eller flygpaketet, om det skulle behövas.

Är man en regelbunden besökare av musikaler, eller har alltid varit nyfiken att se en, bör man helt klart överväga att unna sig en musikalresa över en helg eller kanske till och med som en semester, då man kan köpa biljetter till ett par olika shower under en eller två veckors tid.